H τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι μια σοβαρή υπόθεση και θα πρέπει να προγραμματίζεται με ακρίβεια και υπευθυνότητα, ώστε ο ασθενής να έχει πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η στοματική κοιλότητα είναι ένα κλειστό σύστημα όπου η υγεία μεμονωμένων δοντιών μπορέι να επηρεάζει συμαντικά τη συνολική υγεία της στοματικής κοιλότητας.

Η επιτυχία μιας αποκατάστασης με εμφυτεύματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έτσι δεν είναι σωστό αν αντιμετωπίζουμε την αντικατάσταση ενός δοντιού με ένα εμφύτευμα σαν μία  μεμονωμένη διαδικασία που είναι ξεχωριστή από την υπόλοιπη στοματική κοιλότητα.

Μερικά παραδείγματα απαραίτητων αποκαταστάσεων πριν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων:

  • Περιοδοντικές παθήσεις πρέπει απαραίτητα να έχουν εξαλειφθεί πριν από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Αυτό απαιτείται γιατί τα μικρόβια που είναι υπέυθυνα για την περιδοντίτιδα μπορέι να εγκατασταθούν στην επιφάνεια των εμφυτευμάτων και να οδηγήσουν στην εμφάνιση περιεμφυτευματίτιδας.
  • Δόντια με ενδοδοντικές θεραπείες που είναι κακής ποιότητας ή δόντια που έχουν αλλοιώσεις στην περιοχή όπου θα τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα πρέπει να θεραπευθούν σωστά.
  • Τερηδόνες που είναι στις όμορες περιοχές πρέπει να αποκατασταθούν.
  • Ο προσθετικός χώρος που υπάρχει διαθέσιμος θα πρέπει να ελεγχθεί με μεγάλη προσοχή ώστε η αποκατάσταση να είναι αρμονική με τα διπλανά δόντια αλλά και πλήρως λειτουργική
  • Οποιαδήποτε ανάγκη για ανάπλαση του οστού των γνάθων ή  αλλαγής της μορφολογίας των μαλακών ιστών πρέπει να εξεταστεί και να προγραμματιστεί κατάλληλα.
  • Η διευθέτηση χώρων ή κλίσεων δοντιών με τη βοήθεια ορθοδοντικής θεραπείας πρέπει να έχει τελειώσει πριν την τοποθέτησησ των εμφυετυμάτων.
  • Η στοματική υγιεινή πρέπει να είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος μπορεί να απαιτεί και άλλες εργασίες που θα αναλάβει ο οδοντιατρός σας, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο και σωστότερο αποτέλεσμα. Πρέπει λοιπόν να λαμβάνουμε υπ’ όψην και το χρονικόορίζοντα εκτέλεσης όλων αυτών των εργασιών, όπου αυτές απαιτούνται βέβαια, για να καθορίσουμε τη στιγμή της τοποθέτησης και το πραγματικό χρονοδιάγραμα μιας τέτοιας εργασίας.

Σχετικά Περιστατικά

Σχετικές Καταχωρήσεις

laser