Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων μπορεί να γίνει προβληματική ή ακόμα και αδύνατη λόγω της εγγύτητας της θέσης τους με το ιγμόρειο άντρο, το οποίο βρίσκεται στην οπίσθια άνω γνάθο στην περιοχή περίπου των γομφίων και των προγομφίων. Είναι αυτονόητο ότι κατά την τοποθέτηση τα εμφυτεύματα δεν μπορεί να θίγουν το έδαφος του ιγμορείου, ούτε φυσικά να εισέρχονατι μέσα στο χώρο του ιγμορείου. Οι κίνδυνοι είναι ευνόητα η απόρριψη του εμφυτεύματος αλλά και η επακόλουθη φλεγμονή του ιγμορείου, η γνωστή μας ιγμορίτιδα.

Μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα αυτά με διαδικασίες ανύψωσης ιγμορείου. Κατά τις διαδικασίες αυτές μπορούμε να μετακινήσουμε το έδαφος του ιγμορείου προς τα πάνω δημιουργώντας χώρο όπου θα φιλοξενηθεί ένα καταλληλο μόσχευμα και εν καιρώ ένα ή περισσότερα εμφυτεύματα. Υπάρχουν δύο διαδικασίες, η κλειστή ανύψωση που γίνεται όταν υπάρχει αρκετή ποσότητα οστού και συνοδεύεται από ταυτόχρονη τοποθέτηση εμφυτεύματος και η ανοιχτή ανύψωση που γίνεται όταν το διαθέσιμο οστό είναι πραγματικά ελάχιστο. Στην τελευταία περίπτωση μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα η τοποθέτηση εμφυτεύματος αν και συνήθως γίνεται σε μεθύστερο χρόνο. 

Και οι δύο διαδικασίες είναι απόλυτα ασφαλείς και υπάρχουν πολλές μελέτες που τις υποστηρίζουν. Κάθε μία όμως έχει τις ενδείξεις της και τις αντενδείξεις της. Προσεκτική εξέταση της περιοχής, λεπτομερές ιατρικό ιστορικό μαζί με απαραίτητο ακτινολογικό έλεγχο μπορούν να καθορίσουν σε ποιόν ασθενή μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνική.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Συνδεσμοι με σελιδες

Σχετικές Αναρτήσεις

laser
δόντια

Σχετικά Περιστατικά