Σπύρος Κουρής

Σπύρος Κουρής

Περιοδοντολόγος, Εμφυτευματολόγος

DipDS, MClinDent in Periodontology
Queen Mary University of London

καρτα επαφης

Σαρώστε με το κινητό σας για να προσθέσετε τα στοιχεία αυτόματα στις επαφές σας

περιοδοντολόγος

Ο περιοδοντολόγος Σπύρος Κουρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις έγινε δεκτός στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου πήρε και το πτυχίο του το 1998, αποφοιτώντας πρώτος στο έτος του. Στη συνέχεια υπηρέτησε την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, όπου είχε θέση οδοντιάτρου στο 251 ΓΝΑ αλλά και στο ΓΕΑ.

Από το 2001 εργάστηκε ιδιωτικά σαν Οδοντίατρος, ενώ το 2004 ξεκίνησε τις τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές του πάνω στην Περιοδοντολογία, στο Queen Mary University of London, ενώ εκτελούσε και την πρακτική του άσκηση στο Royal London Hospital. Στο μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, διδάχθηκε το πλήρες φάσμα των τεχνικών που απαιτούνται για τη διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση του περιοδοντολογικού ασθενούς, χρησιμοποιώντας κλασσικές τεχνικές αλλά και οδοντικά εμφυτεύματα, μοσχεύματα, οδοντιατρικό Laser και πολλές άλλες προχωρημένες τεχνικές. Στα πλαίσιο της εκπαίδευσής του εκπόνησε ερευνητικό έργο πάνω στα βλαστοκύτταρα και τις εφαρμογές τους στην αναγέννηση του οστού, ύστερα από περιοδοντικές βλάβες. Αποφοίτησε από το πρόγραμμα το 2007, όπου πήρε τον τίτλο MClinDent in Periodontology με Distinction (Άριστα).

Εργάστηκε στο ίδιο τμήμα σαν Κλινικός Λέκτορας Περιοδοντολογίας, αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση φοιτητών στον τομέα της περιοδοντολογίας, ενώ οργάνωσε και παρουσίασε πιστοποιημένα Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια (Continuing Professional Education – CPE) πάνω στον τομέα της Περιοδοντολογίας για γενικούς οδοντιάτρους κάτω από την αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Μεγάλης Βρετανίας (GDC).

Παράλληλα εργάστηκε σαν Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος σε πολλές οδοντιατρικές κλινικές στην περιοχή του Λονδίνου.

Από το 2009 ασκεί πλέον σε ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι αποκλειστικά την Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία. Παράλληλα, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εκπονεί τη Διδακτορική  Διατριβή του στο Εργαστήριο Περιοδοντολογίας του ίδιου Τμήματος. Λόγω της διατριβής του, έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με την θεραπεία της περιοδοντίτιδας σε άτομα μου έχουν συστηματικά νοσήματα, όπως νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, διαβητικοί κλπ.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ενεργά πολλά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά του χώρου. Τέλος, είναι  ΙΤΙ Fellow & ITI Registered Speaker (International Team for Implantology).