Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ή αλλιώς υπολογιστικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων αποτελεί τη νεώτερη εξέλιξη στην εμφυτευματολογία.

Ποια είναι όμως η διαφορά της από την κλασσική μέχρι τώρα προσέγγιση?

Μέχρι τώρα η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνοτανμε ελεύθερο χέρι και επιλογή πολλές φορές διεγχειρητικά. Αυτό μπορεί να οδηγούσε στην τοποθέτηση σε μια θέση που δεν εξυπηρετούσε πλήρως την προσθετική αποκατάσταση του ασθενούς. Έτσι μπορεί το εμφύτευμα να είχε γωνιώσεις ή η αισθητική να απείχε από το ιδεατό.

Βεβαίως και υπήρχαν λύσεις με κατασκευή ακρυλικού νάρθηκα, αλλά αυτές στερούνται ακρίβειας, ενώ πολλές φορές δε μπορούσαν να συσχετιστούν με την ακτινογραφία του ασθενούς με επιτυχία. Έτσι υπήρχε μια προεργασία αλλά και πάλι υστερούσε σε πολλά σημεία.

Η υπολογιστικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων έρχεται λοιπόν να καλύψει αυτά τα κενά και να προσφέρει μέγιστη ακρίβεια και προβλεψιμότητα στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Ακολουθώντας πιστά την εξέλιξη της επιστήμης στο εξωτερικό, είμαστε από τα πρώτα ιατρεία που εφαρμόζουν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στην Αθήνα, με τη βοήθεια καθοδήγησης από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Το περιστατικό μετά την λήψη των κατάλληλων ακτινογραφιών σχεδιάζεται εξ’ ολοκλήρου από εμάς με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η διαδικασία ξεκινάει από τον σχεδιασμό της ιδεώδους προσθετικής αποκατάστασης και στη συνέχεια επιλέγεται η τέλεια θέση για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Με τη βοήθεια ενός 3D Εκτυπωτή παράγουμε μέσα σε λίγη ώρα ένα νάρθηκα που εφαρμόζει στα γειτονικά δόντια την ώρα του χειρουργείου και επιτρέπει την τοποθέτηση μέσα από αυτόν με αξεπέραστη πιστότητα και ακρίβεια και πολλές φορές χωρίς καν τομές και ράμματα. Ετσι μειώνεται σημαντικότατα η ταλαιπωρία του ασθενούς. Μάλιστα σε συνδυασμό με τις άλλες μοναδικές τεχνολογίες που προσφέρονται στο ιατρείο μας η άμεση τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας, που μπορέι να γίνει υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, γίνεται πιο εύκολη για τον ασθενή και πιο προβλέψιμη.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Συνδεσμοι με σελιδες

Σχετικά Περιστατικά

Αναγέννηση φατνίου και τοποθέτηση εμφυτεύματος

Σχετικές Αναρτήσεις

Συντήρηση Θεραπευτικού Αποτελέσματος

Η σημασία της συντήρησης του θεραπευτικού αποτελέσματος

Η περιοδοντίτιδα σαν νόσος είναι καταστροφική και προκαλεί απώλεια στηρικτικών ιστών και δοντιών. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή των ιστών αλλά δυστυχώς δε μπορούμε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω και να επαναφέρουμε τους χαμένους ιστούς. Έτσι δε μπορούμε να έχουμε «πλήρη ίαση» της νόσου αλλα μάλλον μια διαρκής ύφεση. Απαραίτητο στοιχείο για […]

Ορθοδοντική & Περιοδοντίτιδα

Αν ρωτήσετε έναν ορθοδοντικό θα σας πει οτι η ορθοδοντική θεραπεία δεν έχει ηλικία. Όμως οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως η με την πάροδο των χρόνων δημιουργούνται πιο έντονα προβλήματα όπως η περιοδοντίτιδα. Μπορεί λοιπόν ο ασθενής που έχει περιοδοντίτιδα να κάνει ορθοδοντική θεραπεία; Και επειδή  θα ήταν σκόπιμο να δούμε το ερώτημα από την αντίστροφη πλευρά […]

laser

Πως λειτουργεί το Οδοντιατρικό Laser

Πως λειτουργεί; Η αρχή λειτουργίας του βασίζεται στην παραγωγή μιας φωτεινής δέσμης υψηλής ενέργειας. Παρόλο που υπάρχουν πολλά είδη laser, δεν είναι όλα ίδια καθώς οι ιδιότητές τους βασίζονται αποκλειστικά στο μήκος κύμματος της ακτίνας, άρα και στον τύπο της κάθε συσκευής. To Nd:YAG Laser είναι από αυτή την άποψη μοναδικό αφού έχει μήκος κύματος […]